CHRIS
Data înscrierii: 04/Dec/2007 Mesaje: 8
|
Trimis: Joi Ian 03, 2008 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
vreau sa ajungem la un punct comun, hai sa lasam ceea ce am auzi si invatat si ne axam pe biblie, pentru ca Sabatul e important din punct de vedere al bibliei. S-a infiintat la creatiune (Gen. 2:2-3), mai tarziu Avraam a pazit legile Lui D-zeu (Gen. 26:5), cele zece porunci au fost srise la Sinai ca omul sa nu le uite, si a intentionat D-zeu prin poporul evreu sa duca lumina la toate neamurile. Ne mai spune biblia ca Sabatul este un semn intre om si D-zeu (Gen. 31:17). Si Domnul Hristos ne spune ca legea celor 10 porunci nu va trece (Mat 5:1 . Iar adevaratii credinciosi se vor deosebi prin urmatoarele:
Apocalipsa 12:17 si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu, si in mãrturia lui Isus Hristos.
Apocalipsa 14:12 Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
In primul rand Isus Hristos sa fie centrul si tinta noastra, si celelalte o sa le implinim datorita dragostei fatza de El. 1 Ioan 5:3 Cãci dragostea de Dumnezeu stã în pãzirea poruncilor Lui. si poruncile Lui nu Sunt grele. Ioan 14:15 etc. avem o gramada de argumente.
Pe deasupra avem profetiile din Daniel 7:25, cel care s-a incumetat sa shimbe legea. Avem si fapte istorice ca asa ceva s-a intamplat in sanul catolicismului incepand cu Constantin etc.
Ceea ce a-ti spus voi ca primii crestini au tinut Duminica nu e adevarat, nu e biblic. Duminica s-a inceput odata cu Constantin cel mare.
Iar baza majoritatii crestinilor la duminica e ca Isus a inviat in acea zi, nu avem nici o porunca ca duminica sa fie porunca a 4-a. Catechismul catolic insusi declara ca ei, catolicii prin puterea bisericii
au trecut sfintenia sambetei in duminica si porunca a 2-a au desfiintato iar a zecea au impartito ini doua.
In fine fratii mei, mai documentati-va un pic, luati toata biblia si interpretati-o in lumina ei caci se explica singura, lasati idea ca a fost pentru evrei.. etc, si nu mai separati vechiul de noul testament (2 Tim. 3:16)
Fiti binecuvantati
|
|