Pagina de start a forumului Cetatea Credintei
 Home     FAQ     Căutare     Membri     Grupuri     Calendar>     Înregistrare    Profil     Mesaje private     Autentificare 

adevaratul Sabat
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Cetatea Credintei -> Crestinul: între teorie si practica
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
CHRIS

Data înscrierii: 04/Dec/2007

MesajTrimis: Vin Dec 07, 2007 4:37 pm    Titlul subiectului: adevaratul Sabat Răspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti, care este adevarata zi de odihna? unii spun ca Sambata, altii Duminica, altii Vinerea iar altii toate zilele. Cum putem arata numai cu scriptura, adevarata zi de odihna?

Multe Binecuvantari!
Sus
evreu

Data înscrierii: 03/Dec/2007

MesajTrimis: Lun Dec 10, 2007 7:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E suficient sa te uiti la poporul evreu si vei vedea ca ei sarbatoresc sau se "odihnesc" sâmbata, acest lucru aparând scris si în Vechiul Testament. În ceea ce priveste crestinii din ziua de astazi; unii considera ca îndreptatit si de neînlocuit sa pastreze aceeasi zi, sâmbata, altii, cum ar fi penticostalii, ortodoxii, catolicii..., au hotarât sa pastreze, ceea ce primii crestini, începând înca de pe vremea lui Pavel, au hotarât, si-anume, ca ziua de "odihna" sa fie tinuta Duminica. Pe marginea acestui subiect s-au tinut mii si mii de ore de discutii, discutii care au dus de cele mai multe ori la dezbinari, la certuri. Spun lucrurile acestea nu pentru ca mi-e frica sa nu ajungem la contraziceri ci doar ca fapt dovedit. Eu am însa o întrebare : Daca Isus traieste în noi ( Ioan 17), si noi suntem chemati sa calcam pe urmele Lui, atunci ce înseamna o zi de odihna pentru un crestin? Face crestinul, din ziua de azi, lucrarile pe care le-a facut Isus, fie în ziua de Sabat, fie în oricare alta zi? Aduce el alinare sufletelor întristate, îsi pune el, crestinul mâinile peste un bolnav, indiferent de zi pentru ca acesta, bolnavul, sa fie vindecat de Dumnezeu. Petru spunea: "Ce am îti dau?", ologului, el fiind în drum spre Templu pentru a se ruga( oare au mai tinut programul de rugaciune în seara aceea? . Din pacate, Chris, cred ca noi crestinii am devenit preocupati, doar de sarbatori si odihna, si nu ma refer câtus de putin la tine, pentru ca ai deschis subiectul acesta, ci în general. În rest doresc, ca Domnul Isus Hristos sa gaseasca usa inimii tale mereu deschisa, pentru El. Fii Binecuvântat!
Sus
nana

Data înscrierii: 05/Dec/2007
Locaţie: Castelldefels

MesajTrimis: Mar Dec 11, 2007 12:40 pm    Titlul subiectului: adevaratul sabat???? Răspunde cu citat (quote)

pai adevaratul si unicul Sabat e sambata dupa cum ii spune insusi numele de "sabat" ...
dar sabatul (ziua de odihna) era dupa cum s-a mai spus si dupa cum scrie, o lege data de Dumnezeu pentru poporul evreu (pana la venirea lui Cristos) si erau multe lucruri pe care poporul israel nu avea voie sa le faca in ziua de odihna!
eu cred ca ceea ce noi tinem azi duminica nu e sabatul acela pe care l-a poruncit Dumnezeu atunci pentru israel ca lege... (noi nu suntem sub legea aceea), ci in locul acelei zile de "odihna" (poruncita pana atunci) urmasii lui cristos si-au stabilit duminica - zi de sarbatoare
in cinstea invierii lui Cristos care a fost in ziua intai a saptamanii(adica duminica)
apoi faptul ca in ziua aceasta de sarbatoare, noi ne si odihnim asta e alta poveste...

Cristos e viu iar noi eliberati , lasati odihna, hai sa sarbatorim! Smile

Duhul lui Dumnezeu sa fie taria voastra! Fiti binecuvantati!
Sus
CHRIS

MesajTrimis: Mar Dec 11, 2007 4:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma bucur ca ati inceput sa raspundeti:) dar totusi, dupa biblie care e adevaratul sabat pentru noi crestinii astazi?

Multe binecuvantari!
Sus
nana

MesajTrimis: Mar Dec 11, 2007 5:21 pm    Titlul subiectului: cu riscul de a ma repeta... Răspunde cu citat (quote)

dupa cum am citit eu... "dupa biblie" asa cum spuneai Chris ... "dupa biblie" nu exista o porunca de a tine vreun sabat noi crestinii adica urmasii lui Christos

stiu ca exista azi crestini care sustin ca tin "sabatul", dar sabatul era o lege data pt evrei atunci, nu pentru noi, si pe langa asta, daca sa zicem ca ar trebui sa tinem si noi sabatul acela al evreilor, atunci inseamna ca ar trebui sa implinim toata legea din vechiul testament nu? Question
Si tocmai de aceea a murit Chistos, ca sa ne scape de sub lege..
Urmasii lui Christos traiesc nu sub o lege(nici macar sub cea de sabat care n-ar fi greu de tinut sa zicem) , ci sub har
Singura lege pe care o avem e scrisa in inimile noastre si inima mea imi spune ca trebuie sa-l slujesc pe Dumnezeu ASTAZI ...ca-i sambata, ca-i miercuri sau oricare alta zi

Laudati pe Domnul! Smile
Sus
CHRIS

MesajTrimis: Mar Dec 11, 2007 8:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Toate acestea sunt frumoase, cuvinte frumoase:) Dar sa va mai intreb ceva. Cand s-a instituit Sabatul? Cand l-a instituit Dumnezeu? Si de ce a binecuvantat aceasta zi? Cu ce final si scop a fost instituita? As vrea argumente biblice nu teorii de la altii, si din copilarie. multumesc.

Multe binecuvantari!
Sus
CHRIS

MesajTrimis: Mar Dec 11, 2007 8:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nana: "dar sabatul era o lege data pt evrei atunci, nu pentru noi,"

Te-as ruga sa imi argumentezi aceasta baza pe care o sustii cu biblia. multumesc:)

Multe binecuvantari!
Sus
nana

MesajTrimis: Joi Dec 20, 2007 4:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa cum ii scria Pavel lui Timotei sa se fereasca de certurile de vorbe cred ca ar trebui sa facem si noi pentru ca Dumnezeu ne invata sa traim in pace. Intr-adevar subiectul acesta e destul de controversat si oamenii s-au contrazis pe tema asta de muuuulta vreme, vrei sa continuam tot asa? Nu cred ca ar fi nimic constructiv in asta. Nu am ajunge la nici un acord Smile Sunt multe alte subiecte care se pot discuta fara sa facem polemica.

Intr-adevar sunt unele notiuni fundamentale ale credintei pe care orice crestin sau urmas al lui cristos trebuie sa le aiba si care sunt absolut necesare pentru a fi mantuiti si a putea birui aici pe pamant ca sa ajungem in final cu Dumnezeul nostru in slava. Dar sunt si lucruri pe care oamenii le inteleg diferit... asa suntem. Si Pavel stia asta, de aceea spune ca "incredintarea pe care o ai, pastreaz-o pentru tine inaintea lui Dumnezeu" si apoi "ferice de cel ce nu se osandeste singur in ce gaseste bine" . (romani cap 14)

Porunca sabatului a fost data de Dumnezeu lui israel (se afla intre cele 10 porunci), dar ea nu e decat UNA dintre poruncile legii.
De ce nu am datoria de a tine sabatul? Pentru ca nu mai sunt sub lege (Romani 6:14) ci sub har, eu slujesc lui Dumnezeu nu dupa legea iudeilor ci intr-un duh nou(romani 7:6), am o lege scrisa in inima mea (romani 2:14-15). De ce nu mai e necesar sa traiesc dupa legea veche?
pentru ca Cristos este sfarsitul legii , oricine crede in El capata neprihanirea (romani 10:4)
Daca totusi consideri ca ai datoria de a tine Sabatul, tine toata legea veche pentru ca "cine pazeste toata legea si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate" (iacov 2:10)
Erau intr-adevar printre primii crestini si iudei convertiti care sustineau ca e necesar sa respecte legea mai departe si mai mult cereau si neamurilor sa o faca
Cat despre voi, (adica EU) "nimeni sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua sau cu privire la o zi de Sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare" (coloseni 2:16-17)
Unul socoteste o zi mai presus decat alta, pentru altul, toate zilele sunt la fel. FIECARE SA FIE DEPLIN INCREDINTAT IN MINTEA LUI. Smile (romani 14:5) si mai departe spune pavel: Cine face deosebire intre zile pentru Domnul o face. Cine nu face pentru Domnul nu face.

Daca tu, oricare ai fi,... ai incredintarea ca ziua de sambata ar trebui respectata mai mult ca altele, fa lucrul asta si Dumnezeu te va primi. Rolling Eyes Eu, oricine as fi, daca cred in inima mea ca fiecare zi e importanta pentru ca sa-l slujesc pe Dumnezeu si fac asta... Dumnezeu ma primeste pentru ca importanta e SLUJIREA in sine, nu ziua sau locul sau altceva. SLUJIREA din dragoste si din credinciosie e un lucru pe care poporul israel nu l-a inteles. Ei au luat totul ca la carte (slova) fara sa aiba o atitudine a inimii potrivita (Dumnezeu le spune la un moment dat ca s-a scarbit de jertfele lor "mila voiesc iar nu jertfe"). Dumnezeu dorea ASCULTARE din inima, nu o lege implinita din datorie.
Asta vrea Dumnezeu astazi de la mine... Nu sunt legat prin nici o lege, doar dragostea pentru El imi este lege , si Duhul ma invata ce trebuie sa fac (caci "slova omoara dar duhul da viata")
Mai scrie ca in Cristos suntem "slobozi" ...si libertatea asta e imensa...pana la pacat! Rolling Eyes

In rest n-am gasit in Noul Testament vreo lege ( oricum nu am alta decat cea din inima mea) cum ca eu, iertat prin harul lui cristos, dintre neamuri nu dintre iudei ar trebui sa cinstesc o zi anume din saptamana.
Acestea fiind scrise cu mana mea , necopiate de pe net sau alte surse, doar cu biblia langa mine, fara teorii din "copilarie" auzite de pe la bunici... (nu aveam asemenea preocupari in copilarie si nici altii nu au considerat necesar sa ma instruiasca in acest domeniu)... ... declar acestea ca fiind propria mea incredintare... nu fac din asta o doctrina si nu reprezint nici un cult, nici vreo grupare religioasa nici pe nimeni altcineva.
Incolo fratii mei... dragostea sa va fie fara prefacatorie, dezlipiti-va de rau si lipiti-va tare de bine Smile si bucuria Domnului sa fie taria voastra

(scuzati kilometrul scris)
nana Smile
Sus
CHRIS

MesajTrimis: Mar Ian 01, 2008 10:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nana, tot ceea ce ai spus e frumos, dar ia si textul in original si contextul cand zici ca legea s-a sfarsit la Hristos, pentru ca cele 10 porunci nu s-au sfarsit la cruce, ci la cruce s-au sfarsit zapiscul legii care continea sistemul jertfelor.. etc. Daca te uiti cu bagare de seama in textele scrise de Pavel vei afla intr-un singur verset ca e vorba de mai multe legi. Sa nu vorbim din teologia invatata de la altii, ci exact cum autorul scrieriii a vrut sa se faca inteles.
am sa revin.
Sus
evreu

Data înscrierii: 03/Dec/2007

MesajTrimis: Mie Ian 02, 2008 4:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

[quote="CHRIS"] Daca te uiti cu bagare de seama in textele scrise de Pavel vei afla intr-un singur verset ca e vorba de mai multe legi. quote]

Chris, sa sti ca nu sunt adeptul discutiilor interminabile, tocmai pentru ca nu vad cum ar putea fi proslavit Cel ce ne-a creat. Sunt oarecum intrigat, ca dupa marturisirea de credinta pe care a facut-o "nana", ar mai putea fi spus ceva, de aici si curiozitatea mea cu privire la ce anume ai putea sa aduci ca suport biblic, care sa contrazica ceea ce "nana" a spus, sau daca nu sa contrazica, cel putin sa ne duca într-o noua directie, presupun, corecta din punctul tau de vedere. "Poporul moare în lipsa de cunostinta". Sad
Sus
Afişează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Cetatea Credintei -> Crestinul: între teorie si practica Ora este GMT + 1 ora
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2   

Mergi direct la:  
Nu puteţi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteţi răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteţi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi şterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum